Izipizi je mladá a hravá značka brýlí, jež sídlí v Paříži. Její produkty jsou ovšem oblíbené i daleko za hranicemi Francie. Daná značka tudíž dokazuje, jak start-up může dosti rychle zamávat trhem ovládaným především velkými hráči.

Historie značky Izipizi 

Příběh značky Izipizi se začal psát v roce 2010 ve Francii. Tři spolužáci ze střední školy v Lyonu (Xavier Aguera, Charles Brun a Quentin Couturier) se tehdy rozhodli „zamávat“ trhem s brýlemi. Dle jejich názoru k tomu stačily tři věci – kvalita, design a distribuce. V roce 2012 tak spatřily světlo světa brýle se značkou See Concept. Ačkoli se původně jednalo pouze o brýle na čtení, o rok později se všichni tři přátelé a obchodní partneři rozhodli rozšířit kolekci rovněž o sluneční brýle. Setkaly se přitom s velkou oblibou.

Tento příběh dokazuje, jak může start-up během několika let zcela obrátit naruby zavedené „pořádky“. Trhu s luxusními brýlemi dlouho dominovaly velké značky, což se ovšem změnilo. Brýle See Concept s různě barevnými obroučkami, jež dostaly název Izipizi, se přizpůsobily všem tvarům obličeje, byly pohodlné, zaujaly vintage stylem a daly se pořídit za příznivé ceny. Postupem času pak došlo k přejmenování celé značky právě na Izipizi a pod tímto názvem je veleoblíbená dodnes.

 

Upozorňujeme: velký úspěch sklidil koncept See Up, který zahrnoval samoobslužné brýle na čtení. Ty byly volně k dispozici na místech, kde to bylo potřeba, tedy např. v bankách či restauracích.

Brýle Izipizi  jsou kvalitní,  levné a vizuálně zajímavé 

Značka Izipizi aktuálně nenabízí „pouze“ dioptrické a sluneční brýle, ale také brýle, které jsou určeny ke čtení digitálních zařízení. Proč si ale během pouhých několika let získaly takovou oblibu?

  • Brýle Izipizi mají jedinečný styl, který je velmi jednoduchý, přesto (nebo právě proto) dokážou zaujmout na první pohled. Svému nositeli tak zajistí jedinečný vzhled. Jednotlivé modely jsou přitom vhodné pro muže či pro ženy, ale existují i unisex a dětské varianty.
  • Dané produkty si můžete pořídit v různých tvarech. Čtvercové obruby jsou optimální pro kulatý, oválný nebo trojúhelníkový tvar obličeje a tzv. pilotky se hodí pro hranatý, oválný či trojúhelníkový obličej. Kulaté obruby jsou zase ideální volbou pro osoby s hranatým či oválným obličejem.
  • Jednotlivé modely si je možné pořídit v rozmanitých barevných provedeních. V tomto ohledu je vhodné zohlednit odstín pleti i barvu vlasů. Tak například zelená barva obrouček se výtečně hodí pro studený odstín pleti a tmavě hnědé, zrzavé či černé vlasy.
  • Brýle Izipizi navíc mají i perfektní praktické vlastnosti. Vyrobeny jsou kupříkladu z kvalitního plastu, který zaručuje zvýšenou odolnost proti mechanickému poškození, ale také proti vlivům počasí. Zároveň jsou ale komfortní při nošení, na čemž se podílí i snadné nasazování, a to díky možnosti rozevřít stranice o více než 90°.

 

Všechny nabízené produkty si lze pořídit za dosti příznivé ceny. Nezávisle na variantě se dá sehnat naprostá většina brýlí Izipizi do tisícovky. Jejich nákupem tedy v žádném případě nezruinujete rodinný rozpočet.

Modely brýlí Izipizi 

Brýle Izipizi dnes existuje v několika modelových řadách, které se liší svým uplatněním. Jednotlivé modely jsou přitom řazeny do tří základních kategorií, na něž se zaměříme na následujících řádcích.

  • Izipizi Reading – jak napovídá sám název, jedná se o dioptrické brýle na čtení. Jejich konstrukce bývá buď tmavá, nebo pestrobarevná. Určeny jsou přitom pro čtení z papíru. Doplňme, že existuje i varianta Reading Sun, což jsou dioptrické brýle na čtení se zabarvenými čočkami, jež chrání nositele proti ultrafialovému záření.
  • Izipizi Reading Screen – brýle sloužící ke čtení z obrazovek digitálních zařízení (počítačů, mobilů, tabletů atd.). Disponují totiž filtrem, který pohlcuje až 40 % modrého světla. Právě to má přitom negativní vliv na oči, ale třeba také na usínání. Jejich nošení lze tedy doporučit.

 

Izipizi Sun – sluneční brýle spolehlivě chrání proti UV záření. K dispozici máte varianty Sun Baby (pro děti od 0 do 9 měsíců), Sun Kids (9 až 36 měsíců), Sun Kids+ (3 až pět let) či Sun Junior (5 až 10 let). Zakoupit si ale samozřejmě lze i produkty pro starší děti a pro dospělé, a to v modelových řadách jako Glacier nebo Rock Garden.